Voeten in beweging:

Met eenvoudige oefeningen en bewegingen kan je de spieren van de voeten activeren, versterken en de doorbloeding gaat er door verbeteren. Je gaat er steviger door staan, beter door lopen en het zal voetklachten verminderen, zoals pijn bij doorgezakte voorvoet, hielspoor, scheve grote teen (hallux valgus) en wintervoeten.Gun jezelf elke dag even dit plezier voor je voeten.

Tenen in beweging:

Zet de voeten stevig op de grond, til je tenen op en speel piano met de tenen in het begin zal dit lastig zijn maar na meerdere keren oefenen lukt het, het helpt ook als je deze beweging tegelijk met je vingers maakt.

Balletje rollen:

Rol je voet met redelijk stevige druk over een tennisbal of nog beter over een egel balletje. Begin onder de voet aan de binnenzijde, rol naar voren onder de bal van de voet naar de tenen en hou het balletje met stevige druk met de tenen even vast dan weer terug naar de bal van de voet en onder de voet. Na een paar keer heen en weer het balletje onder de buitenrand van de voet, hou tijdens het rollen de tenen ontspannen. Wissel van voet. Doe dit in een rustig tempo, begin met een paar minuten per dag en voer dit op naar 5 minuten twee keer per dag, makkelijk te doen tijdens tv kijken, computeren e.d.